Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Ima nešto od čovjeka do čovjeka što nas sve veže, a neda se dirati, omogućuje samodrživost elite i u isto vrijeme spriječava istinski napredak čovječanstva.

To nešto je toliko jednostavno da od jednostavnosti može zaboljeti glava, stvarati i dodjeljivati si novac, bogatiti se i kupovati tišinu bilo kojeg glasa koji pokuša prijaviti najveću prevaru otkrivenu nakon 2 Svjetskog rata. Ključ ogromne moći koja nam je okovala svaki pokret proizlazi iz stvaranja platežnog sredstva. Najveća od najvećih igara se sastoji u privatnom upravljanju sustavom za izdavanje sredstava za plaćanje.

marc
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Prominent economist Yukio Noguchi is one of the few who correctly predicted the collapse of Japan's bubble economy in 1987, warning the preceding euphoria was based on a major distortion in land prices. Now the doomsday prophet is making another terrifying prediction: Japan is likely to be devastated by a snowballing public debt that will bankrupt its government and trigger catastrophic hyperinflation.

 

roman
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Prije neki dan, nepoznati je vatreni navijač Košarkaškog Kluba Zadar ispred dvorane na Višnjiku navijačkim šalom prekrio oči kipu Krešimira Ćosića, legende hrvatske košarke kako ne bi gledao veliku sramotu koja se aktualno dešava u zadaskom klubu.

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić je u srijedu obznanio da je KK Zadar pred bankrotom, situacija je alarmantna, klub duguje otprilike 40 miljuna kuna od čega je oko 14 milijuna dug za ovu sezonu. Imovina kluba je pod hipotekom, a ostatak navedenog iznosa su Zadrani dužni još iz prošle dvije sezone.

 

roman
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Njemački izvoz oružja se više nego udvostručio u posljednjih pet godina, navodi se u novom izvješću, čime je zemlja dospjela na 3 mjesto rang liste najvećih izvoznika oružja u svijetu, odmah iza Sjedinjenih Američkih Država i Rusije. Oporba u Berlinu zahtjeva veći nadzor. Kada je riječ o izvozu oružja, malo njih će iznenaditi da je SAD na vrhu popisa. Kupnja američkog oružja čini 30 posto globalne potrošnje na oružje. Ni drugo mjesto rang liste ne šokira previše, 23% svjetskog oružja potiče iz Rusije.

Treće mjesto na listi najvećih svjetskih izvoznika oružja ipak i nije nešto što bi većina mogla očekivati. Prema godišnjem izvještaju za 2009 godinu koje je  sastavio Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), izvoz oružja Njemačke je porastao više nego dvostruko u zadnjih 5 godina, do 11 posto ukupne globalne potrošnje. Njemačke podmornice i tenkovi, u izvještaju se jasno ističe, privukli su veliki broj vjernih kupaca.

 

marc
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Goldman Sachs Derivative Liability = 33,823% Of Assets!

I have spoken at length here about the insidiousness of derivatives and Credit Default Swaps. So this new statistical reference frankly awed me. It is from a Levy paper on the recent shift over the last 50 years to a shadow banking system, that has largely replaced bank balance sheet lending with Money Managers. As I read this paper, while I am also reading ‘This Time is Different – eight centuries of financial folly’, there is little to feel good about in the apparent economic rebound that the government keeps telling us about.


The data on derivatives is impressive. JPMorgan Chase, for example, held derivatives worth 6,072 percent of its assets at the peak of the bubble in 2007. The other two giants, Citigroup and Bank of America, although still far behind Chase, had 2,022 percent and 2,486 percent respectively. Goldman Sachs, the other giant, had an astonishing amount of derivatives on its balance sheets: 25,284 percent of assets in 2008 and 33,823 percent as of June 2009. Citigroup and BOA now have more of this risk on their books than before the crisis (FDIC SDI database).


administrator
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Easy Rider, 1969 godina. Dennis Hopper, Peter Fonda i Jack Nicholson. Kontra-tendencije i želja za bjekstvom i slobodom od bolesnog građanskog društva. Priroda, noć, parkirani motori, vatra i dijalog između bajkera: "Ovo je nekada bila vraški dobra zemlja. Ne razumijem što se to događa. Čovječe, svi su se usrali, to se dogodilo... ne možemo ući ni u drugorazredni hotel... mislim, drugorazredni motel, kužiš, ljudi bi nam prerezali vratove koliko su uplašeni. Ne boje se oni tebe, već onoga što predstavljaš. Čovječe, mi za njih predstavljamo samo neke tipove kojima je potrebno šišanje. O ne, ne, ne, ono što im ti predstavljaš je sloboda. Pa što je loše sa slobodom, u njoj i je bit svega? O da, u pravu si, sloboda je poanta svega, točno o tome se radi, ali pričati o slobodi i biti slobodan su dvije različite stvari, jako je teško biti slobodan kada te kupuju i prodaju na tržištu, i nemoj im nikada reći da nisu slobodni jer će se potruditi i ubiti te da bi ti dokazali da jesu; o, da, oni će ti pričati i pričati o individualnoj slobodi, ali kada vide slobodnu individuu, to će  ih uplašiti. Pa, ne vidim da bježe. Ne, to ih čini opasnima".  


Danas smo tehnički sposobni realizirati najveći san čovječanstva, ispuniti potrebe svih stanovnika ovog planeta, a zadatak prepustiti mašinama i strojevima koje smo upravo zbog toga i stvorili, da rade i proizvode umjesto nas ljudi. Iako novca ima svuda oko nas u doista nevjerovatnim količinama, za ovaj povijesni korak ljudske civilizacije, međutim nedostaje nam baš novca. Istražujemo svemir, spremamo se poslati ljudske posade na druge planete, kako je moguće da na vrhuncu evolucije naše vrste nismo u mogućnosti ni izbliza u potpunosti shvatiti razloge zbog kojih postojimo i mi sami i monetarni sustav? Napravili smo gotovo savršena oružja za masovna i pojedinačna uništenja nalik na ona iz znanstveno-fantastičnih filmova, a nismo u stanju razumijeti i spoznati one najjednostavnije funkcije novca i novčanog sustava. Ne postoji nedostatak novca, njega ima više nego dovoljno za sve, ali nije svima osiguran jednak pristup njegovoj distribuciji, samim time ni prirodnim resursima Majke Zemlje. Podaci upućuju da se samo oko 3% ukupnih globalnih transakcija odnosi na razmjenu stvarnih dobara i usluga, ostalih 97% monetarnih transfera se obavlja u čiste špekulacijske svrhe.

Car je ostao gol bez gaća, ali bankroti banaka kao da se nikada nisu ni desili, a važnost šoka za javne financije pogotovo u industrijaliziranim ekonomijama podcjenjujemo i pogrešno interpretiramo. Međutim, šteta koja će nastati dosegnutim neodrživim nivoima državnih dugova je doslovce nemjerljiva.
Dužnik, bez obzira radi li se o osobi, poduzeću ili državi je u mogućnosti nositi se obvezama sve dok su oni unutar okvira nečeg čime se može upravljati. Kad dugovi premaše te određene okvire, za dužnike ne postoji više niti jedna jedina moguća opcija. Nitko više ne može ništa učiniti nakon prekoračenja tih okvira, to vrijedi i za pojedince, i za tvrtke i za nacionalne vlade. Mi smo premašili taj prag i ne postoji više ništa što bi bilo tko mogao uraditi u tom pravcu kako bi izbjegli neizbježne posljedice.

Nakon što su se ionako već pretjerano zadužene svjetske vlade dodatno zadužile i Bogu i Vragu u pokušaju rješavanja globalne financijske krize spašavanjem potonulog privatnog bankarskog sektora, iste će biti prisiljene povisiti već ionako previsoke poreze i smanjiti troškove za već ionako jadnu kvalitetu javnih  usluga. Bit će zanimljivo vidjeti koje države će u kratkom vremenskom periodu priznati stečaj, a u kojim zemljama će tome prethoditi tsunami hiper inflacije i javni nemiri. Ni ratovi se već desetljećima službeno ne objavljuju, pa opet planeta puna sukoba, nije uopće od velike važnosti hoće li bankroti biti službeno objavljeni ili ne, da smo moralno već odavno bakrotirali, to je sada svima više nego kristalno jasno.

Sav novac na planeti koji cirkulira u opticaju je dug jer ga i središnje banke i sve one ostale izdaju isključivo posuđujući ga. Iluzija stvarnosti koju živimo je bazirana na prikrivanju trika kojim se umjesto vrijednosti izdaje dug, i upravo zbog tog duga koji u sebi sadrži kamate, sustav može funkcionirati samo dok se neprestano širi pretvarajući sve u novac. U čemu je kvaka, zašto se novčani sustav mora uvijek konstantno širiti, zašto društveni bruto proizvod (BDP) mora uvijek konstantno rasti? U opticaju je uvijek samo glavnica, a ne i kamata, dug od 100 s kamatama od 10 je nemoguće isplatiti jer u  sustavu postoji samo 100, zbog toga smo uvijek prisliljeni podizati nove dugove kako bi platili stare kamate, i tako iz dana u dan, iz godine u godinu sve dok u potpunosti ne ostanemo bez realne imovine, džepova punih dugova koje nitko više ne želi prihvatiti kao garanciju za neophodna, sad već astronomska nova zaduženja. Ooopppssss, time smo objasnili i što je inflacija i zašto je ona neizostavni dio novčanog sustava kojim se koristimo. U svakom slučaju, negdje postoji granica rasta BDP-a iznad koje se više ne može, a granica rasta zaduženja joj je veoma blizu. Kad nacionalno tržište dužničkih obveznica kolabira, kolabira i nacionalna valuta.roman
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Financial markets are gripped by the role derivatives have played in Greece's debt crisis, but Italy also has a derivatives time bomb, and hundreds of cities are in the €24-billion blast zone.

 

marc
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Christmas Eve 2009 was a time to wrap gifts for loved-ones. That's how the Obama Administration felt about the financial industry when it lifted all caps in emergency bailout money to Fannie Mae and Freddie Mac. That means the taxpayer was on the hook for all losses at these two mortgage giants no matter how large the losses.


The move caused a slight stir, but never got the attention of the American public because the announcement was timed to coincide with the peak season of distraction. And so it was forgotten, but not by Fannie and Freddie.

U.S. Taxpayers on Hook for $5 Trillion of Fannie, Freddie Debt ... No Matter What Barney Frank Says


administrator
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Ovako se izrazio Carrol Quigley ranih 1960-ih: "Moćnici financijskog kapitalizma imaju jedan dugoročan cilj, ništa manje nego stvoriti svjetski sustav financijske kontrole u privatnim rukama koji bi bio stanju dominirati političkim sustavom svake države i globalnom ekonomijom u cjelini. Ovim sustavom kao u feudalnom dobu upravljaju svjetske središnje banke zajedničkim djelovanjem kroz tajne sporazume, česte privatne sastanke i konferencije. Na vrhu piramide ovog sustava stoji Banka Za Međunarodna Poravnanja (Bank for International Settlements) sa sjedištem u Baselu u Švicarskoj, privatna banka u vlasništvu i pod  kontrolom svjetskih središnjih banaka koje su same po sebi privatne korporacije. Razvoj i širenje financijskog kapitalizma su omogućili centralizaciju kontrole nad svjetskom ekonomijom i korištenje ove moći za izravnu korist bankarima na štetu svih ostalih ekonomskih grupa".

 

marc
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
roman
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Oni koji traže dobre vijesti ih mogu naći na Islandu. Međutim, dobre vijesti za Island su ujedno i loše vijesti za Veliku Britaniju i Nizozemsku. Nekih 93,1 posto islandskih građana je na referendumu glasovalo protiv sporazuma s bankama, masivno "Ne" je zasigurno jasan signal javnog gnjeva.

 

marc
Ocjena: / 0
LošeOdlično 

The banks that control the world’s supply of money are no better than counterfeiters – and their system of juggling debt has left the global economy teetering on the brink of ruin.

Daily Telegraph, 20 Feb 2010 By Darius Guppy

« StartPrev12345678910NextEnd »

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4406 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts